Warning: Declaration of c2c_ConfigureSMTP::options_page_description() should be compatible with C2C_Plugin_023::options_page_description($localized_heading_text = '') in /home/mongift/public_html/wp-content/plugins/configure-smtp/configure-smtp.php on line 47

Warning: session_set_save_handler(): Cannot change save handler when headers already sent in /home/mongift/public_html/wp-content/plugins/wp-session-manager/vendor/ericmann/sessionz/php/Manager.php on line 133

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/mongift/public_html/wp-content/plugins/wp-session-manager/wp-session-manager.php on line 139

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mongift/public_html/wp-content/plugins/configure-smtp/configure-smtp.php:47) in /home/mongift/public_html/wp-content/plugins/uw_gifts/uw_gifts.php on line 206
Pregătirea pentru Sărbătoarea de Paşti - MonGift
Etichete:

Pregătirea pentru Sărbătoarea de Paşti

Sărbătoarea Paştelui sau Sărbătoarea Învierii Domnului, celebrată în 2016 pe data de 1 mai (rit ortodox) şi pe 27 martie (rit catolic) este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. Ea marchează sfârşitul unei epoci a decăderii şi şansa unui nou început pe care Iisus a dat-o oamenilor prin sacrificiul său.

Tradiţia creştin – ortodoxă impune ca cel puţin o perioadă de două – trei săptămâni înaintea marii sărbători să fie petrecută în post şi rugăciune, pentru a întâmpina aniversarea mântuirii pe care ne-a oferit-o Iisus cu trupul şi mintea eliberate de slăbiciuni.

Postul nu presupune doar abstinenţă de la carne, lactate, alcool şi, în general, de la lucrurile pe care ne face plăcere să le consumăm, ci mai ales reţinerea de la gândurile şi cuvintele rele şi răuvoitoare. Biblia atrage explicit atenţia asupra faptului că „ceea ce iese pe gură” ne poate „murdări” mai rău decât ceea ce mâncăm sau bem.

Aşadar, înainte orice alte planuri, creştinii se pregătesc de sărbătoarea Învierii Domnului încercând să urmeze, în cuget şi în faptele lor, exemplul perfect de dăruire de sine, dragoste şi iertare pe care l-a lăsat Iisus Cristos. În aşa-numita Săptămână Mare sau Săptămâna Patimilor, urmează spovedania şi împărtăşania (luată dis-de-dimineaţă pe nemâncate şi nebăute).

Tradiţia românească ne-a obişnuit ca pentru masa de Paşti – care, atenţie, va avea loc duminica, nu sâmbăta când încă este post – să pregătim ouăle roşii, pasca, ciorba şi drobul de miel. Blogurile culinare abundă în reţete pentru fiecare preparat de Paşti, aşa că în privinţa reţetelor, n-avem nicio grijă.

Nici de cadouri nu trebuie să ne mai preocupăm ca altădată. Mai simplu decât să cutreierăm magazine fără vreo idee concretă despre ce căutăm este să ne înscriem, alături de cei dragi, pe o platformă de socializare unde se pot crea liste de cadouri preferate. În România a apărut recent site-ul Mongift.ro care îţi permite, gratis, să împărtăşeşti idei de cadouri cu cei dragi.
Şi, în final, pentru că vorbim de marea sărbătoare a creştinilor, Paştele trebuie sărbătorit – înainte de orice altceva – prin participarea în Sâmbăta Mare la Slujba de Înviere. Doar astfel putem resimţi dimensiunea reală a sărbătorii care ne readuce an de an în suflete credinţa şi speranţa spre mai bine.

Comentarii